top of page

Organen 2022/2023

Vertrouwenspersoon
 

Hoewel we hopen dat je tijd bij Descartes en Ergo louter leuk en leerzaam is, kan het helaas ook zo zijn dat je tijdens deze periode minder leuke dingen ervaart. Dit is tot op zekere hoogte begrijpelijk: als je Descartes doet en/of actief bent bij Ergo, doe je niet alleen méér voor je studie, maar vaak ook nog intensere dingen. Om je bij te staan in deze situaties, heeft Ergo een vertrouwenscontactpersoon die je kan bijstaan en je kan wijzen naar verdere hulpmogelijkheden binnen de universiteit. 

Denk bij situaties waarin de vertrouwenscontactpersoon nuttig kan zijn aan:

 

 • Ruzies of conflicten binnen commissies

 • Ongewenst gedrag van of spanning met mede-Ergonauten of bestuursleden bij activiteiten van Ergo

 • Problemen binnen de persoonlijke sfeer die invloed hebben op je leven bij Ergo of Descartes

 • Stress veroorzaakt door het honoursprogramma, of de druk die je ervaart om daarnaast ook nog allerlei andere dingen te doen

 • Je wilt gewoon even met iemand praten

Mocht je een van deze punten herkennen, of om andere redenen met de vertrouwenscontactpersoon willen praten, neem dan vooral contact op! Dit kan gewoon via WhatsApp - het telefoonnummer vind je in de Ergonauten-groepsapp. Zo spoedig mogelijk zullen ook een e-mailadres voor de vertrouwenscontactpersoon en het VCP-protocol online komen. Op dit moment is de vertrouwenscontactpersoon Yannick; hieronder stelt hij zichzelf voor:

"Hallo, ik ben Yannick, ik loop al een flinke tijd rond bij Ergo, en sinds kort ben ik aangesteld als vertrouwenscontactpersoon. Je kunt altijd bij mij terecht met persoonlijke of interpersoonlijke kwesties. Als je je bijvoorbeeld gepest of onveilig voelt, als je angst en stress ervaart, bijvoorbeeld over je werkdruk als honours student, als je in conflict bent met iemand binnen of buiten de vereniging, of als je gewoon iemand nodig hebt om mee te praten, dan ben ik er voor je. Je kunt me altijd een e-mail of appje sturen. Ik bied een luisterend oor en kan, als je dat wil, meehelpen met het zoeken naar oplossingen of je in contact brengen met iemand die je verder kan helpen."

Het bestuur ziet er natuurlijk uit als een übercapabel (en woest aantrekkelijk) orgaan, maar geloof het of niet, ook wij hebben weleens vragen. Gelukkig is daarvoor de Raad van Advies, die het bestuur kan adviseren wanneer wij om advies vragen, maar ook ongevraagd advies kan geven aan het bestuur en op de algemene ledenvergaderingen. Het voornaamste doel van de RvA is het in de gaten houden van het meerjarenplan van Ergo - bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat opeenvolgende besturen elkaar niet tegenwerken, of door te checken of de statutenwijzigingen niet al te veel uitgesteld worden. 

De leden van de Raad van Advies zijn op dit moment:

 • Haye de Groot

 • Famke Brüggink

 • Pim van Achthoven

 • Mariza Baptista Pereira

 • Laura van Erp

 • Anne Bakker

 • Jonna Spek

Mocht je opmerkingen hebben over het bestuur van Ergo die je liever niet direct naar het bestuur of de vertrouwenscontactpersoon verstuurt, dan kan je de RvA bereiken via rva.ergo@gmail.com
 

Raad van Advies
 

bottom of page